Fine art fotografie en prints. Wat zijn de mogelijkheden?

Fine art is tegenwoordig een veelgebruikte term. Maar wat is het nou precies? En hoe laat je je fine art fotografie het beste tot z’n recht komen als print? Lees dit blog waarom het mooiste fine art papier jouw werk compleet maakt en hoe je dit kan bestellen.

Wat is fine art?

Fine art vertaald zich in het Nederlands eigenlijk het beste als ‘schone kunsten’, fine art fotografie is dus het gebruik van fotografie als kunstvorm. Het is niet alleen het maken van een mooie foto, maar er wordt ook een verhaal verteld met het beeld. Fine art fotografie wordt meestal gelinkt aan portretfotografie, maar ook andere takken van fotografie zoals landschaps- of bruidsfotografie kunnen net zo goed fine art beelden voortbrengen. Een fine art fotograaf gebruikt de camera om zijn gevoelens en visie als een kunstenaar over te brengen.

Wat is fine art printing?

Fine Art printing is meer dan alleen het maken van een afdruk op glanzend of mat papier. Het is het maken van een print van een uitzonderlijke en unieke kwaliteit op een bij jouw stijl passende papiersoort. Één van de beste methodes voor het maken van een fine art print is giclée printen. Bij Fifo Color printen we al ons fine art papier met deze methode. Er wordt in dit proces gebruik gemaakt van zuurvrij papier en een hoge kwaliteit digitale printer met 12 kleuren pigmentinkt. Dit zorgt ervoor dat de kleuren niet zullen vervagen en dat het papier niet zal vergelen door de jaren heen.

Fifo Color print jouw werk op de Canon imagePROGRAF PRO-6000. De ultieme grootformaat printer voor het printen van foto’s en kunst – met ongeëvenaarde 60 inch productie-uitvoer en superieure betrouwbaarheid.

Jouw foto’s verdienen het mooiste fine art papier.

Als enige in Nederland print Fifo Color op het fine art papier van Permajet. Permajet’s fine art papiersoorten benadrukken de textuur van elk onderwerp en brengen de kwaliteit in iedere foto naar boven. Het gewicht van het papier, gecombineerd met de structuur en de basiskleur van iedere papiersoort zorgt voor een levendige afdruk van museumkwaliteit. Het mooiste papier in combinatie met de unieke service die Fifo Color biedt zorgt voor fine art prints waar je een leven lang plezier van hebt.

Lees hieronder de ervaringen van 2 fantastische fotografen die al kiezen voor het fine art papier van Fifo Color.

Minh Dan Vu

Favoriete papier
Titanium Lustre 280 & Matt plus 240

Fotograaf Minh Dan Vu over haar favoriete papier: Titanium Lustre 280 & Matt Plus 240

Al bijna een jaar laat ik mijn foto’s afdrukken bij Fifo color. Ik ben heel erg tevreden en blij met dit bedrijf. Ze leveren altijd topkwaliteit en door de persoonlijke samenwerking kan ik altijd vragen stellen en verschillende papiersoorten uitproberen. Mijn favoriete papieren zijn Permajet Matt plus 240 en Titanium Lustre 280. Matt plus geeft mijn foto’s een schilderachtig effect, terwijl de prints op Titanium Lustre mijn foto’s tot leven brengen met de speciale parel finish. Beide papieren versterken mijn werk en passen perfect bij de verschillende sferen in mijn foto’s. Wil jij jouw foto’s op de juiste manier tot leven brengen op prachtige prints? Dan moet je zeker een keer bij Fifocolor langs!


Paul Bink

Favoriete papier
Permajet Matt Plus 240

Fotograaf Paul Bink over zijn favoriete papier: Permajet Matt 240

Al jarenlang was ik op zoek naar hét juiste papier om mijn zwart-wit portetfoto’s op te laten printen. Mijn foto’s kenmerken zich door sterke contrasten met veel écht zwart en écht wit. Verder zijn ze meestal ook erg gedetailleerd, zacht en met fijne korrels. Mijn modellen zijn vaak puur, rauw en extravagant, maar ook kwetsbaar en zacht.

Via via kwam ik bij Fifo Color terecht. Ze maakten een paar proefprints voor mij op verschillende soorten papier. Alle prints waren goed, maar de Matt Plus 240 sprong er gelijk ver bovenuit en ik hoefde er niet over na te denken welke ik zou kiezen. Deze zou het worden.

Wat mij ook aansprak was het vakmanschap en de passie voor het printen van de medewerkers. Ze vertelden mij dan ook vol trots dat ze het mooi en bijzonder vonden om een paar uur ‘alleen met zwart te spuiten’. Inmiddels ben ik honderden prints verder, heb ik zeer tevreden klanten en heb ik bij mijn exposities veel mensen versteld doen staan met de prachtige prints van mijn foto’s. Fifo Color en ik versterken elkaar.

De unieke service van Fifo Color

  • Wij controleren alle beelden op kleur en scherpte
  • Wij denken graag met jou mee over het meest geschikte papier en plaatmateriaal
  • Er is mogelijkheid tot het versturen van proefstroken

Fine art prints online bestellen met de hoogste kwaliteit

Wil je net als o.a. Minh Dan Vu en Paul Bink gebruik maken van het professionele vaklab van Fifo Color, registreer je dan nu ook bij ons als vakfotograaf. Dit kan via het contactformulier, telefoon of kom gezellig langs. KvK en BTW nummer zijn hiervoor geen verplichting. Je krijgt van ons een persoonlijke prijslijst van jouw favoriete producten. Daarna kun je via onze wetransfer-link voor het vaklab eenvoudig je beelden uploaden en je order plaatsen. Weet je niet zeker welke papiersoort het beste bij jouw werk past? Wij denken daarin graag met je mee en bieden de mogelijkheid tot het versturen van proefprints. Je bent uiteraard ook van harte welkom om alle mogelijkheden persoonlijk te komen bespreken in ons bedrijfspand in Lelystad. Geprinte orders kunnen verstuurd worden via de post of kunnen persoonlijk afgehaald worden. In het geval van afhalen staat uiteraard de koffie voor je klaar!

Registreer je nu meteen

Omdat wij je graag de mooiste prints willen leveren, krijg je nu bij je registratie als vakfotograaf 15% korting op je eerste order. Meld je nu direct aan via ons contactformulier.